این دوره ی آموزشی به مدت پنجاه ساعت (25 ساعت گوهرشناسی 25 ساعت گوهرتراشی) طی پنج روز کامل به همت گروه زمین­شناسی و اساتید محترم آن و همکاری مدیریت کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه ارومیه، توسط انجمن علمی دانشجویی زمین شناسی برگزار گردید .

هنرجویان شرکت کننده در کارگاه به صورت چرخشی و در دو گروه A و B در دو کارگاه گوهرشناسی و گوهرتراشی به فعالیت و آموزش دیدن پرداختند.

هنرجویان در پایان دوره با مفاهیم اساسی گوهرشناسی و دستگاه­های مختلفی که در این صنعت به کار گرفته می­شوند، آشنایی کامل پیدا کردند و همچنین در بخش کارگاه گوهر توانایی لازمه در تراش دامله را پیدا کردند و در سه شکل بیضی، مارکیز و اشک مهارت لازمه را کسب نمودند و آثار فوق العاده­ای را تراش دادند .

همچنین در خلال این کارگاه­ها در تاریخ 95/9/29در سالن آمفی ­تئاتر دانشکده­ی علوم یک نمایشگاه گوهر برگزار گردید که اعضای انجمن متصدی برگزاری آن بودند و دانشجویان بسیاری از آن بازدید کردند.