نماینده محترم مردم شریف ارومیه در مجلس شورای اسلامی

جناب آقای حجت السلام والمسلمین سید سلمان ذاکر

باسلام و احترام

ضمن تقدیر و قدردانی از قبول زحمت حضور در جلسه بسیج کارکنان دانشگاه ارومیه، به استحضار می رساند بسیج کارکنان متشکل از نیروهای متعهد، متخصص و دارای مدارک تحصیلی کارشناسی، ارشد و دکتری می­باشد. از جمله وجوه تمایز این اعضا تجربه چندین ساله میدانی و اداری در عرصه­های مختلف درکنار تحصیل در رشته­ها و تخصص­های گوناگون است. وجه تمایز دیگر بسیج کارکنان دانشگاه، تغییر رویکرد فعالیت­های بسیج و خروج از حالت کلیشه­ای وگزارش محور به فعالیت های آموزشی و تفکری طی چهار سال گذشته تحت قالب جلسات هدفمند است که نتایج خود را در تنه کارشناسی نشان داده و می­دهد. از این روی بسیج کارکنان در ایجاد تعامل با نمایندگان محترم مجلس، اعلام آمادگی خود را در محورهای زیر اعلام می­نماید:

الف) امکان استفاده از تنه کارشناسی قوی

بالندگی و پویایی هر سیستم مشروط به داشتن تنه کارشناسی قوی است. طبیعتاً اعتماد به نیروی­های متعهد و متخصص موجب خلق ایده و ایجاد فرصت­های جدید خواهد بود. فقط کافی است با ساماندهی و طرح مسأله، فرصت های لازم برای بهره مندی از آنان به عنوان اتاق فکر ایجاد گردد.

ب) بهره­ مندی از خرد جمعی

ایجاد فرصت برای ابراز نظرها، ضمن کمک به انجام کارشناسی امور، باعث فعال­تر شدن و نهایتاً کادرسازی برای رسالت­های تعریف شده خواهد بود لذا بسیج کارکنان دانشگاه ارومیه توانایی و آمادگی تشکیل شورای سیاست­گذاری بسیج کارکنان دانشگاه­های استان و بسیج دانشگاهیان را در این راستا دارد.

ج) فرصت چهارساله پیش رو برای خدمت

با حضور کم نظیر مردم ایران در انتخابات 28 خرداد 1400 علاوه بر زنده شدن بارقه های امید در جامعه، فرصت خدمت چهارساله برای دلسوزان انقلاب اسلامی ایجاد گردیده است. با حداکثر توان می­بایست از این فرصت ایجاد شده بهره برد و فرصت های دیگری را خلق کرد. بسیج کارکنان دانشگاه ارومیه ضمن اعلام آمادگی برای هرگونه خدمت، بر این باور است که انتخاب مدیران شایسته اولین قدم در این راستا بوده و می­بایست ساز و کارهای مناسبی برای انتخاب مدیران اتخاذ گردد لذا ایجاد فرصت برای خود اظهاری با اعلام سوابق و برنامه­ها، زمینه شناسایی و انتخاب افراد کارآمد را فراهم خواهدنمود.

در ادامه نظر جناب عالی را به پاره­ای از معایب ساختاری و تبعی موجود در وزارت علوم که عدالت محوری در آن را تحت الشعاع خود قرار داده و باعث دلسردی کارکنان می­شود را جلب می­کنیم:

1- حضور نمایندگان کارکنان در ساختار هیأت امنای مرکزی و هیأت امنای دانشگاه ها به عنوان یکی از اصلی­ترین مراکز تصمیم­گیری وزارت، باعث اتخاذ تصمیم گیری های جامع عدالت محور برای جامعه دانشگاهی می شود.

2-ارزش­گذاری به شغل به جای پرداختن به عملکرد، یکی دیگر از گره­های موجود در ساختار کلیه نهادهای کشور به خصوص در وزارت علوم می­باشد. بدیهی است تغییر دیدگاه ها در این زمینه می تواند موجبات پویایی و کارآمدی تمامی اقشار دانشگاهی را هر چه بیشتر فراهم نماید.

3- کارهای پژوهشی صورت گرفته بعضاً بدون توجه به نیاز واقعی کشور صورت می پذیرد. همچنین در تحقیقات علوم پایه پیش نیازهای واقعی علوم کاربردی لحاظ نمی­شود. این تحقیقات اغلب جهت چاپ مقاله بوده که به نوبه خود باعث پرت بودجه­های آموزشی و پژوهشی کشور شده، همچنین باعث ترویج فرهنگ دروغ گویی در قالب داده­سازی و اشاعه آن به دانشجویان می­شود. از طرف دیگر در صورت صحت کار انجام گرفته با هزینه­های گزاف نتایج آن معمولاً صرف منافع کشورهای توسعه یافته می­شود.

4- سیاست های کلی وزارت علوم کارهای تحقیقاتی را در اختیار اعضای محترم هیأت علمی قرار داده وکارکنان تخصصی غیرهیأت علمی را علی­رغم داشتن دو بال تجربه و علم که می­توانند توانایی بالایی در پیش برد اهداف پژوهشی وزارت علوم داشته باشند، نادیده گرفته­است.

5- عدم استفاده موثر در رده­های بالای مدیریتی، میانی و پایینی از کارکنان نیز از جمله مسایلی است که باعث از بین رفتن انگیزش کاری کارکنان علی­رغم داشتن تجربه و تخصص شده و می­شود.

6- به نظر می رسد به علت سیاست های وزارت علوم در جذب نیروهای جوان، آمار مهاجرت نخبگان دارای تحصیلات تکمیلی از کشور رو به افزایش است که این امر در بلند مدت تفکر و خلاقیت و پیشرفت کشور را تحت الشعاع خود قرار خواهد داد.

امید است این جلسه و اعلام آمادگی بسیج کارکنان دانشگاه ارومیه فتح بابی برای گسترش تعامل و استفاده از توان و ظرفیت نیروی های انقلابی و بسیجی در عرصه های فکری، تحلیلی و اجرایی باشد. ان شاء ا...