دهمین جلسه شهید دکتر مصطفی احمدی روشن - پایگاه شهید یعقوبی دانشگاه ارومیه طی سال 1398، مورخ 15/11/98 با حضور 15 نفر از اعضاء رأس ساعت  13.30 الی 15.30 در سالن شورای دانشکده کشاورزی واقع در پردیس نازلو برگزار گردید.

موضوع جلسه " نگرشی بر شرایط لازم بر انتخابات در حکومت اسلامی ".

جهت شرکت در این جلسه از فرمانده محترم حوزه مقاومت بسیج شهید باباساعی ادارات کل استان جناب آقای سرهنگ کاظمی دعوت شده بود.

ابتدا آیات نور توسط آقای اصغر علیاری تلاوت و بیانات مقام معظم رهبری در خصوص انتخابات توسط آقای دکتر مهدی محسنی­آذر قرائت گردید. آقای بهزاد مشک­آبادی مطالبی برگرفت از وصیت نامه شهید احمدرضا احدی نفر اول کنکور پزشکی سال 1364 قرائت نمودند.

ازریابی: به نظر می­رسد بخش­های ابتدایی جلسه به این نحو چینش مناسبی داشته و حذف قسمت بیان رویدادها و افزایش زمان رهنمود ولایت به 4 دقیقه و پیام شهیدان به 3 دقیقه بیشتر مفید واقع خواهد شد.

در بخش کتابخوانی، تعدادی از اعضاء به معرفی کتب مطالعه شده از جمله : بی من با ولی، قدرت آمریکا، داستان راستان، انسان در جستجوی معنی، مردم در انتخابات ایران و تقاطع انقلاب پرداختند.

ارزیابی: متأسفانه اعضاء شورا نسبت به کتاب­خوانی رغبت نشان نداده و این بخش یکی از بخش­های بازدارنده برای شرکت اعضاء در جلسات می­باشد.

با تو.جه به دستور تعیین شده، هریک از اعضاء در دو تایم 3 دقیقه­ای نظرات خود را به شرح زیر بیان داشتند:

-امام(ره) فرمودند: مجلس در راس همه امور است. امام فرمودند: مجلس عصاره همه­ی فضائل ملت است، باید دقت کنیم نفرمودند عصاره­ی همه­ی خصلت­های مردم! پس مجلس نباید نماد "خود کم بینی"، "یأس"، "ناامیدی و عدم توجه به مسائل کشور" باشد. مجلس نباید نگاهش به توانایی­ها و ظرفیت­های ملی مأیوسانه باشد.

-بیعت در نظام اسلامی یک شرط برای حقانیت زمامداری زمامدار است. در اسلام مردم یک رکن مشروعیتند، نه همه­ی پایه های مشروعیت. مشروعیت دادن به رای مردم و بیعت مردم، یک اصل اسلامی است. رکن دیگر باید اهلیت و صلاحیت یعنی عدالت و تقوا باشد. بیعت مردم، منجزکننده­ی خلافت است.

-هیچ­کس در نظام اسلامی نباید، رای مردم و خواست مردم را انکار کند. بدون خواست مردم خیمه­ی نظام اسلامی سرپا نمی­شود. در تفکر دینی، اساس حاکمیت دین و نفوذ دین و قدرت دین تکیه بر مردم است و اگر مردم حکومتی را نخواهند این حکومت در واقع پایه مشروعیت خودش را از دست می­دهد.

-آنچه مسلم است، سیستم انتخاباتی کشور پاسخگوی انتظارات لازم برای تشکیل مجلس یا هر انتخاب دیگری در حد و اندازه حکومت اسلامی با افق دید ایجاد پایه­های حکومت تمدن­ساز نیست. می­بایست روند افزایش مطالبات عمومی جامعه برای تغییر در ساختار و روش انتخاب ایجاد گردد. و این امر مبارک میسّر نخواهد شد مگر با تشکیل جلسات منظم صاحبان اندیشه در جلسات هم­اندیشی یا تحت قالب کرسی­های آزاد و استخراج راهکارهای پیشنهادی. باید در نظر داشت نتایج کرسی­های آزاد اندیشیف افزایش حرکات عقلانی و روحیه مطالبه­گری بر همین اساس می­باشد.

-شاخص­های منتخبین ملت بر اساس آیات 59 سوره مبارکه نساء، 12 سوره مبارکه حجرات، 2و3 سوره مبارکه صف، 125و126 سوره مبارکه طاها بیان و تأکید گردید باید ثبت نام از داوطلبان بعد از سنجش سلامت روحی و روانی به  نحوی باشد که مردم از بین آنان اصلح­ترین را انتخاب نمایند.

-حضور نمایندگانی که فعلا در مجلس حضور دارند اما برای شرکت در دور یازدهم صلاحیت نگرفته اند و شمغول قانون­گذاری هستند!! و اشخاصی که برای نامزدی انتخابات صلاحیت نگرفته اما بعنوان مدیرکل یا هر مسئولیت دیگری انتخاب می­شوند مورد سوال اعضاء واقع شد؟!

-لزوم بررسی، دلائل حضور یا عدم حضور مردم، عوامل مؤثر برای مشارکت عمومی و پیامدهای عدم مشارکت مردم در جلسات آتی تأکید گردید.

-روش تبلیغات در کشور اسلامی با کشورهای غربی باید متفاوت باشد و نقش پول کمتر گردد تا افراد صالح انتخاب شوند، بداخلاقی­های انتخاباتی موجب پرهیز حضور بسیاری گردیده است. برای تحقق این امر باید شفافیت در امور مربوط به انتخابات حاکم باشد. باید قبول کنیم که انتخابات بحث تخصصی است و قوانین موجود نیاز به بازبینی دارد.

-عموما مردم افراد شبیه خود را بعنوان نماینده برای مجلس انتخاب می­کنند پس اموزش­های داده شده و فرهنگ عمومی جامعه در انتخابات مؤثر است. بر این اساس دشمنان ذائقه­ی عمومی مردم را تغییر می­دهند و لیسا ارائه شده توسط بی­بی­سی یا ..... در نتایج انتخابات تأثرگذار می­شود.

مصوبات جلسه :

1-دعوت از اعضاء محترم شورای نگهبان و بررسی موضوعات مطرح شده. مسئولیت پی­گیری و برگزاری این جلسه را آقای دکتر سلمان فرضعلی­پور به عهده گرفتند.

2-تشکیل جلسه با موضوع " وظیفه بسیج کارکنان در ترغیب مردم جهت شرکت در انتخابات و افزایش مشارکت عمومی" روز دوشنبه 21/11/98 . مسئولیت پی­گیری و برگزاری این جلسه را آقای دکتر سید فرهاد فرهنگ­پژوه به عهده گرفتند.

3-آقایان: اصغرعلیاری بعنوان دبیر جلسات حلقه شهید دکتر مصطفی احمدی روشن، علیرضا خیرخواه بعنوان دبیر جلسات حلقه شهید سید مرتضی آوینی، علی جهانبخش و سیروس محمدی بعنوان دبیر جلسات حلقه شهید حاج حسن طهرانی مقدم، سیدفرهاد فرهنگ­پژوه بعنوان دبیر جلسات حلقه شهید سردار حاج قاسم سلیمانی قبول مسئولیت نمودند.

4-آقای دکتر یونس شعاعی مسئولیت هماهنگی سرتیم­ها و توجیه دبیران محترم جلسات را عهده­دار شدند.

5-آقای علی شکوری عهده­دار راه­اندازی اتاق بسیج کارکنان در پردیس نازلو گردیدند.

6-مقرر گردید بخش رویدادها از جلسات هدفمند حذف و کارگاه آئین نگارش تا اطلاع ثانوی بمدت 10 دقیقه بعد از پیام شهیدان توسط آقای دکتر شعاعی برگزار گردد.

جلسه راس ساعت 15.30 با صلوات به روح پرفتوح بنیان­گذار جمهوری اسلامی و شادی روح شهیدان و تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام و سلامتی رهبر عزیز انقلاب به پایان رسید.